Punktur IJslandse Paarden

Verkooppaarden

bijgewerkt op 12 augustus 2017

In de loop van het jaar wordt de verkooplijst telkens gewijzigd. Er komen telkens paarden bij en er worden ook veel paarden verkocht. Als je iets ziet in één van de paarden of je zoekt iets specifieks, mail ons! Soms zijn we in onderhandeling gegaan en is het paard waar je je zinnen op gezet hebt al (bijna) verkocht! En wie het eerst komt, die het eerst maalt :-)

Op het ogenblik krijgen we behoorlijk wat paarden voor een nieuwe start en training en vervolgens voor de verkoop. We rijden deze paarden een tijdje, leren ze van alles bij en zoeken voor deze paarden dan weer een passend baasje, zodat beiden gelukkig worden!

Over ons prijsbeleid

Wij bij Punktur halen ons bestaan uit het inrijden en daarna de verkoop van IJslandse paarden. De paarden die je hieronder aantreft op de prijslijst zijn dus ingereden en wel zo dat wij ze zelf prettig rijdbaar vinden en betrouwbaar. De toelichting bij elk paard is zo juist mogelijk. Maar natuurlijk zal elke ruiter een wat andere interpretatie hebben van hoe het paard zich gedraagt en aanvoelt.

De enige manier om daarover overeenstemming te krijgen is door zelf op de paarden te komen rijden. We hechten er erg aan dat de 'nieuwe combinatie' van ruiter en paard een veilige en fijne combinatie gaat worden. Daarom nodigen we je graag uit om naar Polen te komen om je ideale paard uit te proberen. Mocht je tijdens je periode dat je hier bent, de koop sluiten, dan krijg je je verblijf bij Punktur die week kado!

Wij rijden de paarden licht in op vierjarige leeftijd. Daarna zijn ze zadelmak en een ruiter gewend. Vanzelfsprekend zijn deze paarden nog niet stabiel in hun gangen en in situaties die zich kunnen voordoen. Wel zijn deze paarden goedkoper: wij hebben er nog niet zoveel uren nog ingestoken. In de loop van het inrijtraject worden deze jonkies telkens wat duurder en (ook) stabieler en ook meer betrouwbaar voor een groter publiek. In dit traject komen we er ook achter wat de talenten van het jonge paard zijn. Vanzelfsprekend gaan we hiermee aan de gang! Maar ook vanzelfsprekend zal het paard daardoor in waarde stijgen! Omdat we zoveel paarden hier onder het zadel brengen en uitbouwen, hebben we aardig kijk op de kwaliteit van de dieren. Wij passen onze verkoopprijs aan aan de ingeschatte kwaliteit. En we gaan ook meer en meer dergelijke paarden uitbrengen op IJslanderwedstrijden! Wie weet zien we je daar!!!!!

Zijn er zaken die je "anders" wilt regelen dan zijn die altijd bespreekbaar (zadel erbij, paard zelf meenemen, lessen en training, etc). Mail ons voor de mogelijkheden: info@punktur.nl

De prijzen op deze lijst zijn inclusief de export. Wij regelen dan het transport en de papieren daaromheen en wij brengen je paard daar waar jij het wilt in Nederland of België.


Klukkari

te koop IJslands paard Klukkublóm frá Punktur

Klukkublóm frá Punktur pyrola

V. Ljonslappi frá Punktur
M. Klettafrú frá Punktur

Mooie vos rijruin met veel tölt en een makkelijk en meewerkend karakter

Klukkari is een lief en een gemakkelijk in te rijden paard van gemiddelde grootte die het allemaal probleemloos voor je wil doen. Hij is een mensgericht en meewerkend paard met een mooie en stabiele tölt. Hij wordt nu doorgereden en zijn tölt en mentaliteit worden daar alleen maar nog stabieler van.


te koop IJslands paard Klukkublóm frá Punktur
Auto’s, tractors, modderplassen: inmiddels kijkt hij van weinig meer op! Als recreatiepaard zal hij absoluut voldoen, maar hij heeft ook zeker de potentie om een wedstrijdje te lopen!

geboren 2012 Prijs 4700 Euro

Rauður

te koop IJslands paard Rauðrófur frá Punktur

Rauðrófur frá Punktur rode biet

V. Vignir frá Punktur
M. Hreðka E v.d.Lappenvoorde

Groot en mooi rijpaard, makkelijk en schotvast; een vos met heel veel tölt

Rauður is een coole sterke ruin; niet alleen sterk en compact gebouwd, maar ook met een sterk karakter. Daarom moet je hem voor je winnen maar dan wil hij voor je door het vuur gaan! Hij is nu jong en fris maar hij wordt absoluut een fijn rijpaard. Wij denken aan hem als een sterk recreatiepaard, dat in stressige situaties zichzelf blijft. Maar hij moet dat wel aangeleerd krijgen. Mits duidelijk gevraagd wil hij alles voor je doen, maar als je ook maar iets onduidelijk bent vraagt hij snel wie je dan wel bent om hem dat te vragen. Of heeft hij een eigen interpretatie… Niet dat hij daarvan rennerig wordt of schrikkerig, maar eerder dwars en tegendraads.
te koop IJslands paard Rauðrófur frá Punktur
Door een zachte besliste omgang en opleiding laat hij zich plooien en gaat hij voor je aan het werk. Niet snel onder indruk, dapper en sterk en met een eigen en heel IJslands karakter, maar ook lief en vriendelijk!
geboren 2013 Prijs 3700 Euro

Hruter

te koop IJslands paard Hrutaber frá Punktur

Hrutaber frá Punktur steenbraam

V. Litli-Skjoni frá Hofi
M. Trjá frá Punktur

Hele mooie zwarte en makkelijke vierganger. Leuk om zelf verder te ontwikkelen en een goed paard van te maken!

Hruter was gemakkelijk bij het inrijden en maakt het je graag naar je zin. Hij is wel echt jong maar vluchten of wegrennen is er niet bij. Als je hem tijd geeft om zich verder te ontwikkelen en stabieler te worden in zijn gangen en zijn voorkomen, dan vorm je je eigen rijpaard!

te koop IJslands paard Hrutaber frá Punktur
Een superuitdaging voor mensen die al wat meer ervaring hebben en daarbij ideeën en tijd hebben om dit te gaan aanpakken! Een ware uitdaging!


geboren 2013 Prijs 3700 euro

Verkooppaarden, beschikbaar in het najaar

Osk

te koop IJslands paard Ösk van de Waaldijk

Ösk van de Waaldijk wens

V. Steinar
M. Osk van op d'n Dries

Bruinbonte superbetrouwbare merrie voor in het tuig maar ook voor een buitenritjeWe kregen Osk hier als fokmerrie en ze heeft dan ook een aantal leuke veulens gekregen. Het was duidelijk dat ze al snel overbelast werd als ze als rijpaard langdurig werd ingezet en daarom is ze daarvoor bij ons in eerste instantie niet gebruikt. Na verloop van tijd konden we haar voor zitlessen en kleine ritjes inzetten en dat vindt ze erg leuk! Maar meer geschikt is ze voor in het tuig. Ze is ontzettend lief met een prachtig en schattig hoofdje dat om aandacht vraagt! Ze wil graag iets samen met je doen! En daarom gunnen we haar een eigen baasje: hier komen wij niet vaak toe aan aangespannen rijden.

te koop IJslands paard Ösk van de Waaldijk


Ze is een brave merrie met een prima rem en als trouw paardje voor in het tuig heeft ze helemaal haar doel gevonden! En dat is ook wel het beste voor haar. Wel laat ze dan bij voorkeur aldoor tölt zien, maar ik vind dat alleen maar grappig!geboren 2001 VERKOCHT

Gusta

te koop IJslands paard Gusta Mana Ifili

Gusta Mana Ifili

V. Gandur vom Erlengrund
M. Fjodur fra Bakka

Bruine viergangermerrie met voldoende tölt en een IJslands karkakter

Gusta heeft haar verleden in Nederland liggen. Met haar onafhankelijke en sterke karakter moet haar baasje wel sterk in de schoenen staan. Ze kan zeer manipulatief te werk gaan waardoor je opeens haar zin blijkt te doen, en daar zou ze niet leuker van worden. Als je geschikt bent als haar baas, is ze een prettige en lieve merrie die haar best voor je doet! Door haar historie kan ze wel heel bazig zijn naar andere paarden en honden. Maar het is een heel portret en bovendien een uitdaging!
te koop IJslands paard Gusta Mana Ifili

Gusta is een echte vierganger met een makkelijk te rijden en mooie tölt. Onder het zadel zoekt ze nog naar haar balans, maar we zijn zeker op de goede weg en ze wordt steeds sterker en makkelijker. Een fijne merrie dus, die kan worden uitgebouwd tot een stabiel recreatiepaard!


geboren 2012 Prijs 3900 Euro

Gló

te koop IJslands paard Glóbjört frá  Birkegården

Glóbjört frá Birkegården

V. Gulltoppur frá Þverá, Skíðadalm
M. Blök fra Birkegården

Superlieve, mensgerichte merrie die betrouwbaar is bij het rijden

Glo is een mooie zweetvos met blonde manen. Ze komt uit Denemarken waar ze volgens ons een best eenzame jeugd had. Dat maakt dat ze mensen meer als soortgenoten zag dan de paarden uit haar kudde. Stapje voor stapje leert ze zich wel beter te handhaven tussen al die bazige merrie-types. Maar ze is nog steeds laag in rangorde en heel zachtmoedig… Dat heeft wel tot gevolg dat ze voor ‘haar mensen” alles wil doen voor een fijn samenzijn! Ze is dankbaar voor alle aandacht die je haar geeft en ze is meer dan meewerkend en makkelijk in omgang! Ze heeft al zoveel gezien van die mensenwereld dat ze van weinig opkijkt als je met haar op pad bent. Het inrijden was daarom eenvoudig en leuk. Gló is heel lateraal, maar met het opbouwen van haar bespiering wordt dat steeds minder, en bovendien is het allemaal comfortabel. We denken dat Gló juist in bijzondere relaties en omstandigheden een heel fijn paardje gaat zijn; een juweeltje en een ware vriendin!


geboren 2012 Prijs 4100 Euro

Lyfja

te koop IJslands paard Lyfjagras frá Punktur

Lyfjagras frá Punktur medicijngras

V. Litli-Skjoni frá Hofi
M. Frá Elly van de Grolhorst

Vosbonte, stoere en altijd töltende merrie

Lyfja is een zich makkelijk ontwikkelende stoere tölter. Haar tölt ontwikkelt zich nu in verschillende tempi en is mooi opgeheven. Ze is goed voorwaarts en voor een vijfjarige al makkelijk en stabiel! Het inrijden van Lyfja ging ook heel gemakkelijk en voorspoedig en nu zijn we alle aangeleerde stof aan het inslijpen. Ook wordt ze nu veel in het bos gereden, zodat haar conditie verbetert en ze meer ervaring met de omgeving krijgt.

te koop IJslands paard Lyfjagras frá PunkturEen stoere, voorwaartse merrie die altijd in is voor een actieve rit!geboren 2012 Prijs 4700 Euro

Nykra

te koop IJslands paard Fjallnykra frá Punktur

Fjallnykra frá Punktur reddish pondweed

V. Skjaldburkni frá Punktur
M. Depla frá Punktur

Lieve en makkelijke maar laatrijpe vosmerrie met een goede gangaanleg

Nykra leek altijd de laatste in haar jaargroep in haar groei en ontwikkeling. Maar nu groeit ze toch uit tot een typische jonge IJslandse merrie met een goede en makkelijke tölt en met een leuk type! Zij zal er wat langer over doen om een goed uithoudingsermogen te ontwikkelen, maar we werken eraan en met resultaat!
te koop IJslands paard Fjallnykra frá Punktur


Nykra is open en makkelijk en laat zich graag beleren. Voor een vrijetijdsruiter met een beetje extra geduld een lieve en makkelijke merrie.geboren 2013 Prijs 3500 euro

Punktur-paarden in Nederland te koop

Soms verkoopt een eigenaar zijn Punktur-paard later weer of verkopen wij een paard via een Nederlands adres. Voor deze ervaren paarden bieden we via onze website ruimte om te adverteren. De verkoop gaat via de huidige eigenaars, zie het e-mail adres bij de advertenties.


...designed by Zaranie