Punktur IJslandse Paarden

Verkooppaarden

bijgewerkt op 17 november 2017

In de loop van het jaar wordt de verkooplijst telkens gewijzigd. Er komen telkens paarden bij en er worden ook veel paarden verkocht. Als je iets ziet in één van de paarden of je zoekt iets specifieks, mail ons! Soms zijn we in onderhandeling gegaan en is het paard waar je je zinnen op gezet hebt al (bijna) verkocht! En wie het eerst komt, die het eerst maalt :-)

Op het ogenblik krijgen we behoorlijk wat paarden voor een nieuwe start en training en vervolgens voor de verkoop. We rijden deze paarden een tijdje, leren ze van alles bij en zoeken voor deze paarden dan weer een passend baasje, zodat beiden gelukkig worden!

Over ons prijsbeleid

Wij bij Punktur halen ons bestaan uit het inrijden en daarna de verkoop van IJslandse paarden. De paarden die je hieronder aantreft op de prijslijst zijn dus ingereden en wel zo dat wij ze zelf prettig rijdbaar vinden en betrouwbaar. De toelichting bij elk paard is zo juist mogelijk. Maar natuurlijk zal elke ruiter een wat andere interpretatie hebben van hoe het paard zich gedraagt en aanvoelt.

De enige manier om daarover overeenstemming te krijgen is door zelf op de paarden te komen rijden. We hechten er erg aan dat de 'nieuwe combinatie' van ruiter en paard een veilige en fijne combinatie gaat worden. Daarom nodigen we je graag uit om naar Polen te komen om je ideale paard uit te proberen. Mocht je tijdens je periode dat je hier bent, de koop sluiten, dan krijg je je verblijf bij Punktur die week kado!

Wij rijden de paarden licht in op vierjarige leeftijd. Daarna zijn ze zadelmak en een ruiter gewend. Vanzelfsprekend zijn deze paarden nog niet stabiel in hun gangen en in situaties die zich kunnen voordoen. Wel zijn deze paarden goedkoper: wij hebben er nog niet zoveel uren nog ingestoken. In de loop van het inrijtraject worden deze jonkies telkens wat duurder en (ook) stabieler en ook meer betrouwbaar voor een groter publiek. In dit traject komen we er ook achter wat de talenten van het jonge paard zijn. Vanzelfsprekend gaan we hiermee aan de gang! Maar ook vanzelfsprekend zal het paard daardoor in waarde stijgen! Omdat we zoveel paarden hier onder het zadel brengen en uitbouwen, hebben we aardig kijk op de kwaliteit van de dieren. Wij passen onze verkoopprijs aan aan de ingeschatte kwaliteit. En we gaan ook meer en meer dergelijke paarden uitbrengen op IJslanderwedstrijden! Wie weet zien we je daar!!!!!

Zijn er zaken die je "anders" wilt regelen dan zijn die altijd bespreekbaar (zadel erbij, paard zelf meenemen, lessen en training, etc). Mail ons voor de mogelijkheden: info@punktur.nl

De prijzen op deze lijst zijn inclusief de export. Wij regelen dan het transport en de papieren daaromheen en wij brengen je paard daar waar jij het wilt in Nederland of België.


Hella

te koop IJslands paard Helluhnođra  frá Punktur

Helluhnođra frá Punktur muurpeper

V. Litli-Skjoni frá Hofi
M. Freya frá Punktur

Langgelijnde bruine merrie met ruime bewegingen en veel temperament

Hella (spreek uit: Hetla) is een dame met veel potentie. Ze heeft een makkelijk te rijden tölt met veel ruimte. Een tölt die zit als een sofa met een groot tempobereik, van langzaam tot heel snel. Naast de tölt zijn de andere gangen goed gescheiden en makkelijk te rijden. We verwachten dat telgang ook in het pakket zit, vanwege haar leeftijd komen we daar nog niet aan, maar ze heeft er zeker het temperament voor.
te koop IJslands paard Helluhnođra  frá Punktur
Hella is laatrijp, ze heeft meer tijd nodig dan de meeste van onze paarden. Trainingsperiodes moeten afgewisseld worden met voldoende vakantie. Na zo'n vakantie is duidelijk te merken dat ze mentaal gegroeid is en gaat de training met sprongen vooruit. We zoeken voor Hella iemand die zacht maar duidelijk is, haar de tijd wil geven zich verder te ontwikkelen en samen met haar te genieten van alle mogelijkheden die ze te bieden heeft. Deze zomer heeft Hella veel gewerkt, geleerd en meegemaakt. Daarom heeft ze nu een welverdiende vakantie, maar je bent altijd welkom om kennis te maken met deze veelbelovende merrie.


geboren 2011 Prijs 5900 euro

Askja

te koop IJslands paard Askja frá Punktur

Askja frá Punktur Essenboom

V. Ljonslappi frá Punktur
M. Drottning van Woldlake

Zwarte veelbelovende en supergevoelige merrie

Askja heeft veel tölt mooie ruime gangen en een geweldig temperament. Het is een echte IJslandse merrie waar je niet mee moet gaan strijden, maar als je elkaar verstaat wordt ze heel open en bereikbaar en wil ze alles samen met je doen. Ze is zo supergevoelig op hulpen dat je die maar beter heel licht kan gebruiken in plaats van grof en duidelijk.


te koop IJslands paard Askja frá Punktur
Een snelle tölt heeft haar voorkeur, maar ook langzamer tölten komt eraan. Hoewel haar temperament eigenlijk beheersbaar is moet er veel met haar aan bitacceptatie worden gewerkt. Maar ze is dan zeker nog een jonge dame maar met mooie vooruitzichten.


geboren 2012 Prijs 5200 Euro

Rauður

te koop IJslands paard Rauðrófur frá Punktur

Rauðrófur frá Punktur rode biet

V. Vignir frá Punktur
M. Hreðka E v.d.Lappenvoorde

Groot en mooi rijpaard, makkelijk en schotvast; een vos met heel veel tölt

Rauður is een coole sterke ruin; niet alleen sterk en compact gebouwd, maar ook met een sterk karakter. Daarom moet je hem voor je winnen maar dan wil hij voor je door het vuur gaan! Hij is nu jong en fris maar hij wordt absoluut een fijn rijpaard. Wij denken aan hem als een sterk recreatiepaard, dat in stressige situaties zichzelf blijft. Maar hij moet dat wel aangeleerd krijgen. Mits duidelijk gevraagd wil hij alles voor je doen, maar als je ook maar iets onduidelijk bent vraagt hij snel wie je dan wel bent om hem dat te vragen. Of heeft hij een eigen interpretatie… Niet dat hij daarvan rennerig wordt of schrikkerig, maar eerder dwars en tegendraads.
te koop IJslands paard Rauðrófur frá Punktur
Door een zachte besliste omgang en opleiding laat hij zich plooien en gaat hij voor je aan het werk. Niet snel onder indruk, dapper en sterk en met een eigen en heel IJslands karakter, maar ook lief en vriendelijk!
geboren 2013 Prijs 4000 Euro

Gusta

te koop IJslands paard Gusta Mana Ifili

Gusta Mana Ifili

V. Gandur vom Erlengrund
M. Fjodur fra Bakka

Bruine merrie met een eigen wil

Gusta is in Nederland geboren en ter inscharing naar Polen gekomen. Toen we de kans kregen haar te kopen hebben we die meteen genomen, want we verwachtten dat ze een super betrouwbaar rijpaard zou worden. Bij de training bleek dit ook zo te zijn. Ze heeft een eigen wil, maar is bomproof. Ze vindt het leuk om iets met mensen te doen. Grondwerk vindt ze leuk om te doen, zelfs zo dat ze in de stal komt vragen of ze aan de slag mag. Wel moet je altijd duidelijk blijven voor haar, anders kan ze erg je persoonlijke ruimte innemen.
te koop IJslands paard Gusta Mana Ifili

Inrijden ging gemakkelijk, in het begin was het even zoeken naar de tölt maar toen die gevonden was, werd het haar favoriete gang. Nu is het een kwestie van doorrijden, het bos ontdekken en sterker worden. Als ze sterker wordt, wordt ook het tempobereik in tölt groter. Ze vindt het nog lastig om voorop te lopen, maar ver achter de groep is geen probleem, ze blijft dan stabiel en betrouwbaar. Een merrie met een sterke wil om samen mee verder te groeien. Ze heeft een sterk karakter en weet al erg goed wat ze wel en niet wil.


geboren 2012 Prijs 4300 Euro

Gló

te koop IJslands paard Glóbjört frá  Birkegården

Glóbjört frá Birkegården

V. Gulltoppur frá Þverá, Skíðadalm
M. Blök fra Birkegården

Superlieve, mensgerichte merrie die betrouwbaar is bij het rijden en daarbij heerlijk zit

Gló is een mooie zweetvos met blonde manen. Ze komt uit Denemarken waar ze volgens ons een best eenzame jeugd had. Dat maakt dat ze mensen meer als soortgenoten zag dan de paarden uit haar kudde. Stapje voor stapje leert ze zich wel beter te handhaven tussen al die bazige merrie-types. Maar ze is nog steeds laag in rangorde en heel zachtmoedig… Dat heeft wel tot gevolg dat ze voor ‘haar mensen” alles wil doen voor een fijn samenzijn! Ze is dankbaar voor alle aandacht die je haar geeft en ze is meer dan meewerkend en makkelijk in omgang! Ze heeft al zoveel gezien van die mensenwereld dat ze van weinig opkijkt als je met haar op pad bent. Het inrijden was daarom eenvoudig en leuk.
te koop IJslands paard Glóbjört frá  Birkegården


Gló is heel lateraal, maar met het opbouwen van haar bespiering wordt dat steeds minder, en bovendien is het allemaal comfortabel. We denken dat Gló juist in bijzondere relaties en omstandigheden een heel fijn paardje gaat zijn; een juweeltje en een ware vriendin!


geboren 2012 Prijs 4000 Euro

Nykra

te koop IJslands paard Fjallnykra frá Punktur

Fjallnykra frá Punktur reddish pondweed

V. Skjaldburkni frá Punktur
M. Depla frá Punktur

Lieve en betrouwbare vosmerrie

Nykra is een grote fijngebouwde merrie. Een vos zonder aftekening met een mooie bos manen en een elegant hoofd met een lieve uitdrukking. Die lieve uitdrukking is ook terug te vinden tijdens het rijden. De trainingsperiodes die ze tot nu heeft gehad verliepen allemaal heel gemakkelijk. Ze is niet snel onder de indruk van rare dingen en werkt graag met je mee. Een merrie die ondanks haar jonge leeftijd al voorop in de groep of alleen met je op pad gaat. Nykra heeft een ruime stap en een gemakkelijk te rijden tölt.

te koop IJslands paard Fjallnykra frá Punktur


Nykra heeft een open en lief karakter. Ze is altijd vrolijk als ze met je mee mag. Dit kan zijn voor een ritje, grondwerk of een poetsbeurt.geboren 2013 Prijs 4100 euro

Floa

te koop IJslands paard Flóablaðka frá Punktur

Flóablaðka frá Punktur perzikkruid, Floa = zwevend

V. Litli-Skjoni frá Hofi
M. Sverdlilja frá Punktur

Vosbonte jonge en lieve merrie, die buiten rijden het leukste vindt

Floa is een leuke merrie, met een lief hoofd en altijd vrolijk. Ze is nog jong en ze heeft net haar eerste korte training onder het zadel gehad. Een superfijn paard om mee te werken, ze vindt rijden erg leuk, rijdt met gemak de weg op en neer en is ook al een keer in het bos geweest om daar even te kijken. Met rijden is ze meewerkend en alert, ze luistert goed naar wat de ruiter zegt. Ze is lateraal aangelegd. Naar mate de training vordert wordt haar tölt steeds zuiverder en breidt ze die uit naar meerdere tempi. Grondwerk vindt Floa niet zo leuk, ze doet het allemaal wel, maar niet met het plezier waarmee ze naar buiten gaat om te rijden.

te koop IJslands paard Flóablaðka frá Punktur


Floa's moeder is onze geliefde Lilja. Een merrie waar veel van onze gasten fijne ritten mee hebben gemaakt. Waarom een kind van zo'n leuke merrie verkopen? Omdat we met het fokken keuzes moeten maken en niet alles aan kunnen houden. Voor iemand dus de kans om deze lieve, leuke maar nog jonge merrie zelf verder uit te bouwen.

geboren 2013 VERKOCHT

Heida

te koop IJslands paard Heluvórblom frá Punktur

Heluvórblom frá Punktur Arctic bitterword, voorjaarsbloem

V. Litli-Skjoni frá Hofi
M. Alma frá Punktur

Lieve bruine eenvoudige en samenwerkende merrie

Heida is een paard waarvoor niet makkelijk een interessante verkooptekst over te schrijven is. Ze is lief, leuk en tölt heel gemakkelijk. Ze is nog jong dus heel veel ervaring heeft ze nog niet, maar de verwachting is dat ze een heel leuk, attent en vriendelijk recreatiepaard wordt.Zo één waar je alles mee kunt doen, lange tochten, snelle korte ritten, een wedstrijdje of je kleine buurmeisje erop zetten en samen een wandeling maken. te koop IJslands paard Heluvórblom frá PunkturVoordat ze zover is zal ze eerst verder getraind moet worden. Tölt is ruim voldoende voor handen, maar als je wil draven zal je daar aan moeten werken en haar dat leren.


geboren 2013 Prijs 3900 euro

Jurt

te koop IJslands paard Ununarjurt frá Punktur

Ununarjurt frá Punktur Vreugdekruid, Lychnis Alpina

V. Skjaldburkni frá Punktur
M. Ösk van de Waaldijk

Grote en stevige vosbonte ruin

Jurt is ondanks zijn jonge leeftijd al een fors paard. Stevig gebouwd en al vrij breed bij de schouders. Een sterk paard dat zeker geschikt wordt om gewicht te dragen. In aanleg is Jurt erg lateraal. Dit betekende in het begin alleen maar schweinepass, maar na wat training is de tölt gevonden. Iedere keer dat we nu met hem rijden merk je dat de tölt steeds zuiverder wordt en makkelijker gaat. te koop IJslands paard Ununarjurt frá PunkturNieuwe en onverwachte situaties vindt Jurt in het begin altijd spannend. Maar als je hem even de tijd geeft om ernaar te kijken en te ruiken ontspant hij weer en gaat zonder er weer naar te kijken langs.geboren 2013 Prijs 3900 euro

Mjödur

te koop IJslands paard Epplamjöður frá Punktur

Epplamjöður frá Punktur cider

V. Litli-Skjoni frá Hofi
M. Villablom frá Punktur

Lichtbruine jonge ruin, die zich snel ontwikkelt

Mjödur is een lichtbruine, bijna honingkleurige ruin. Hij is nog jong en dat is te merken met het rijden. In het begin vond hij alles heel erg spannend, maar hij is alles nu zo gewend dat je dat al niet meer merkt. Als hij nu iets tegenkomt dat hij spannend vindt dan stopt hij zodat hij het kan bekijken, zodra hij heeft ontdekt dat het niets engs is dan wil hij weer verder. Mjödurs voorkeursgang is tölt. Onder het zadel is dat het enige wat hij laat zien. Met rijden gaat het voorop, achteraan of in het midden, het maakt Mjödur niet uit waar hij loopt. We verwachten van Mjödur dat hij zich gaat ontwikkelen tot een fijn recreatiepaard. Samen met zijn nieuwe baasje de buitenwereld verkennen.

geboren 2013 Prijs 3800 euro

Punktur-paarden in Nederland te koop

Soms verkoopt een eigenaar zijn Punktur-paard later weer of verkopen wij een paard via een Nederlands adres. Voor deze ervaren paarden bieden we via onze website ruimte om te adverteren. De verkoop gaat via de huidige eigenaars, zie het e-mail adres bij de advertenties.


...designed by Zaranie