Punktur IJslandse Paarden

Op het erf

PUNKTUR IJslandse paarden is een groeiend en zeer actief bedrijf waar alles om IJslandse paarden draait. Punktur (met de nadruk op de eerste lettergreep) is het IJslandse woord voor PUNT. Op IJsland zou het bedrijf Punkturinn heten; "De" Punt, de plek in het noorden van Nederland waar het idee voor ons bedrijf in Nederland ontstond en waar we ook jarenlang onze activiteiten draaiden. Nederland is echter te druk en te beperkt voor onze paarden. Voor de fokkerij en het rijden van IJslandse paarden heb je ruimte en vrijheid nodig. Dat vonden we in Polen! Punktur is in 2002 verhuist naar Neder-Silezie, in Zuid-West-Polen, nabij Lwowek Slaski.

Ook hier willen we iedereen laten ervaren hoe leuk IJslandse Paarden zijn. We bieden daarom cursussen, lessen, ritten en andere activiteiten aan. Ten eerste alles met en rondom IJslanders; Natuurlijk met veel aandacht voor de extra gangen van IJslanders, hierbij ligt bij ons vooral de nadruk op de tölt. Maar ook rijlessen, diverse cursussen, ritten en arrangementen. We richten ons zowel op echte beginners, gewone ruiters, herintreders al ervaren ruiters. De nadruk ligt bij ons op mensen die als doel hebben hun paardrijkunst en omgang met (IJslanderse) paarden te verbeteren.

We bieden een perfect verblijf aan voor mensen die bij ons willen komen genieten in de natuur en tussen de dieren. Vier honden, negen katten en 80 IJslandse paarden. Een open haard, barbecue en lekker eten. Buiten in de heuvels een overvloed aan zeldzame planten, bijzondere wilde dieren (o.a.das, otter, hop), 2 ha boomgaard, beek op eigen erf, een grote tuin en wilde dieren.

Dat is Punktur.

Kom langs en geniet met ons mee!

...designed by Zaranie