Punktur IJslandse Paarden

IJslanders begrijpen

Alweer ons tweede boek

Horses On Ice

DRUK en koud; dat was de HOI, Horses on Ice!!
Maar lang niet zo koud als vroeger; hoorde ik ook al. Dus we boften met onze stand in de tent!
Ongelofelijk veel mensen kwamen een kijkje nemen naar het boek. We hebben ook veel mensen het gewoon onder hun neus geduwd en toen ze hoorden dat het inkijken gratis was, namen ze ook een kijkje in het boek. Vooral de Duitse gasten waren geinteresseerd; maja; in het Nederlands, jammer.
Veel mensen kochten het spontaan en we kregen ongelooflijk veel complimentjes!
We verkochten bijna 100 boeken en ook kwamen zo 50 mensen hun bestelde boek ophalen. Meer kon ook fysiek niet; vaak was het gewoon te druk voor de stand. Ondanks dat ik steeds alle oude vrienden, bekenden en recente gasten voor de stand weg hield, zag je veel mensen voorbij lopen omdat ze er niet meer bij pasten.
Maar wij hebben ons uitstekend vermaakt. Alleen de spierpijn duurde wel twee dagen...

Ze zijn thuis!

Alle boeken.
En ze zijn MOOI...
Prachtig; zoals de fotoos erin staan; echt mooi.
Het boek IJslanders Begrijpen van Elselien Klein en Punktur IJslandse paarden
Dus dit weekend brengen we de boeken naar Nederland. En zijn we bij de HOI om met de verkoop te beginnen.
Wij zijn heel blij!

Anne en Eselien naar HOI

Alles kan en gaat anders: We gaan ook naar de HOI...
LEUK
Alleen nog even kijken of er nog kaartjes zijn.

EN het boek?
Dat is "in principe" klaar
Alleen moest de kaft nog een beetje anders. Wel jammer want het zou een dikke kartonnen worden. Nu krijgen we een boek met een studieboek kaft.
Dinsdag halen we ze op want maandag laten we de boeken nog sealen. Blijven ze netjes en dat is best wel handig met vervoer en beurzen en opslag.
Het gaat allemaal goed komen!

Hij wordt NU gedrukt

JOOO
Hij wordt NU gedrukt. Eindelijk vind ik het spannend.
EN; als we geluk hebben; donderdag klaar!
LEUK

Eigen pagina

Ons boek heeft vanaf nu een eigen pagina, met bestelinformatie.

Boek bestellen, met korting!

De boekenprijs van het boek IJslanders Begrijpen is 24,50 euro
Op de Horses on Ice, 23 maart 2013, is er een beurs-aanbieding: 22 euro per boek!
En de voorinschrijvers? Die hebben NOG meer voordeel. Die kunnen voor 20 euro een boek thuis gestuurd krijgen of ophalen bij de HOI.
EN
We laten de voorinschrijving open!
Het boek is 8 maart 2013 klaar en er zijn veel mensen die toch nog van de voorinschrijving willen profiteren. Dus op veler verzoek verlengen we de voorinschrijving met TIEN DAGEN.
Dus: kom voorinschrijven! TOT ACHT MAART 2013
Het scheelt toch maar liefst 4,50 euro ! En het boek komt gratis bij je thuis...

Na 20 maart 2013 is het boek bij de Punktur webwinkel voor de normale prijs van euro 24,50 te koop.

Nieuwe actie

Het leek allemaal al snel te gaan, Heel verdacht!
De drukker deed aldoor makkelijk over het boek en voerde alles flitsend in op de computer. Toen belde Beate voor nog een conrole:"Alles OK? En haal je de einddatum?" Maar nu kreeg hij de eigenaresse aan de lijn. NEE; een week uitstel! Bahbahbah
De reden kregen we niet boven water, dus het boek komt nog steeds wel begin maart uit, maar niet 1 maart. AAAAAAAAAAAAAAAAAAA Flaaaauw!!!!
Nu maar hopen dat de uitstel niet langer gaat duren...
Nouja de HOI is 23 maart, dat is dus nog haalbaar.
We gaan de drukker nu nog vaker bellen of alles OK is!

IJslanders begrijpen

Saaaaaaai!!!

Het boek is bij de drukker. En elke week of twee keer per week belt Beate of alles OK is...
Alles is steeds OK.
Maar wij hebben duidelijk een apres-arrangement-dip. Wat ons nog bezig houdt is het boek van volgend jaar, de advertenties en het standje op de HOI. Maar ja, dat doet Mascha het meeste.
Hier ligt er nog volop sneeuw, dus in de tuin kan ook nog niet...
gaaaaaaap

Start voorinschrijving

Tot 1 maart kun je met korting voorinschrijven op ons boek voor slechts euro 20,-
Dat doe je zo:
Stort 20,- euro op onze rekening 178986526 (oftewel NL52RABO0178986526)
Van A. Hofman e/o E.Klein
Vermeld je emailadres
De aflevering van je boek kan op twee manieren:
* Ophalen bij "Horses on Ice", 23 maart in Haarlem.
* Als je het boek toegestuurd wilt krijgen, mail je adres naar ons via info@punktur.nl.

Na 20 maart 2013 is het boek bij de Punktur webwinkel voor de normale prijs van euro 24,50 te koop.

9 februari

We zijn naar de drukker geweest in Boleslawiec voor kennismaking en vragen. Gelukkig spreekt hij heel fijn engels en was de communicatie goed.
Het is duidelijk een jong bedrijf met allemaal enthousiaste jonge mensen. Vol trots liet hij een boek zien dat hij onlangs gedrukt had en waar hij dan ook erg trots op was. Dat boek heeft zo'n beetje dezelfde grootheden als ons boek zal krijgen: Veel foto's, gebonden, luxe papier.............
Moooooooooi!
We hebben allebei onze vragen gesteld, En daar komen we allemaal wel uit.
Dus weer een stapje verder.

7 februari HOERA

En we hebben 'm (weer) binnen: de tekst
HOERA
Morgen brengt Beate het naar de drukker en die gaat er mee aan het werk. Eerst kijken of alles past en goed uitgelijnt kan worden. De kaft volgt dan nog. Maar goed ook; Vandaag werd ik gewezen op een paar foute kommaas en puntjes op de tekst van de achterkaft. Wel, dat kan nog worden aangepast!
Wat zit de wereld toch mooi in elkaar!

5 februari

Vanaf vandaag regelmatig een "sneak-preview" van ons boek. Vandaag de eerste !

Het boek IJslanders Begrijpen van Elselien Klein en Punktur IJslandse paarden

4 februari

Dit is de tekst op de achterkant van ons boek:

Waarom zou je een IJslands paard kiezen als je favoriete dier. Klein, harig, ouderwets, ja zelfs primitief. Wel, zijn nadelen zijn ook zijn voordelen; een handig formaat, een geweldige uitstraling en een makkelijk en sterk rijpaard voor iedereen die liever buiten in de natuur avonturen beleeft. Daarom zijn deze robuuste en vriendelijke charmeurs zo populair aan het worden!
Om deze ruige paarden te begrijpen, nemen we in dit boek een kijkje in de (pre) historie van de paarden, Het is goed om je als paardenhouder, -handler en ruiter. Op de hoogte te stellen van de speciale fysieke en psychologische eigenschappen die paarden en vooral ijslanders zo anders maken dan wij mensen.
Praktische aspecten van de ijslanderhouderij komen ook in dit boek aan bod zoals huisvesting, voeding en verzorging. Natuurlijkheid is wat we moeten nastreven bij alle keuzes die we maken. Natuurlijkheid bij het inrichten van zijn leefomgeving, bij het samenstellen van zijn dieet en bij zijn verzorging. Denk hierbij maar aan de IJslandse natuur: mooi, ruig en karig en waar de paarden in kuddes in een ideale omgeving samenleven.
Voor mensen die overwegen zelf (voor het eerst) een ijslander aan te schaffen is er een hoofdstuk met ideeën en checklists. Is het houden van een eigen ijslander praktisch en nancieel haalbaar? En voor mensen die nog verder willen wordt er aandacht aan de fokkerij besteed. Het behandelt in grote lijnen de formele en praktische kanten van de fokkerij met IJslandse paarden: de keuze van ouderdieren, de gang van zaken rond de geboorte.
Dit boek is een kennismaking. Begrijpen, voelen en invoelen, dat is wat we mensen wil leren. Goed onderbouwd en logisch.

2 februari

YES!
De tekst is binnen. Hopelijk de laatste keer en AnneB zit er nu mee... Die kent de tekst nu zo'n beetje uit haar hoofd vrees ik. Dus als er vragen zijn...Zij controleerd op doorlopende zinnen, Punten en logische bladeindes.
De controle van de index en de inhoudopgave komen hopelijk morgen.
Wie weet ..........
Maandag naar de drukker? Of toch dinsdag???
Alweer spannend................

28 januari

Met smart zitten we te wachten op de laatste (hopelijk) lay-out-ronde. Gelukkig is Anne Broekema gearriveerd. Die gaat de laatste doorleesronde doen en dan hopen we dat het boek niet nog een keer terug moet voor ieniemienie veranderingetjes.
En hebben we al wat over reclame gefilosofeerd. Jammer dat Anne met de bus kwam; dan ben je de eerste dag echt niet bright-en shiny. Morgen weer, denk ik.
Zodra het boek naar de drukker gaat komt er een voorinschrijving!
In de Punkturkrant van februari. Dus die komt al snel!

22 januari

We hebben het boek maar liefst twee maal "ter correctie" laten lezen. Ook heel goed.
Hanke haalde er allemaal punten en komma's foutjes eruit en Anne Broekema vond ook nog een aantal diepzinnige en/of triviale foutjes die we zo toch nog verbeteren konden. Nu is het spulletje weer bij Carla die deze hopelijk laatste versie weer tot een echt boek bewerkt. Nu nog een fotolijst en de Index en dan......................
NAAR DE DRUKKER Spannend!
Ondertussen zijn we hier alweer bezig met een volgend boek. Over zitten... Zitten? Ja dus over de basis van paardrijden. En ja er komen ook nog hulpen bij. Later!
Dus ook volgend jaar hebben we weer een boek, als het mee zit allemaal.

16 januari

YES De drukker ziet geen problemen. Die vond het allemaal van goede druk kwaliteit!
Dus we gaan bezig om alle indexen, zoals die voor de opzoekwoorden en fotoos klaar te maken. Vooral die fotoos is nog echt wel een karwei!
Als het allemaal af is, gaat het boek weer naar de lay out (Stoer he...., maar het is gewoon Carla) voor de laatste bewerkingen!
En Carla maakte alvast een hele mooie advertentie voor in de “IJslandse Paarden”.
Intussen hebben we ook al een echt eigen ISBN nummer gekregen. Nu zijn we bezig met een ECHT boek!

14 januari 2013

Het was en druk weekend!
We hebben al van een proeflezer de tekst terug. Gunstig want weinig fouten. Nu wachten we op nummer twee. Verder veel gelezen over het ISBN nummer, de belasting en de BTW... Lastig hoor, ik krijg nu al de kriebels ervan.
Anne heeft uitgebreidt uitgezocht hoe het zit met het versturen van het boek. Het lijkt erop dat het omstreeks drie Euro gaat kosten binnen Nederland. Als dat zo is denken we dat we geen afhaalpunten instellen maar sturen we de boeken direct op! Goedkoper kan al haast niet.
Jammer want het is een leuk idee dat iedereen zijn eigen boek bij hem of haar in de regio kan ophalen. Maar ook daarmee wachten we even op de proefdruk voor de finale beslissing.
We beginnen na te denken over RECLAME...Leuk!

12 januari 213

Het begint hier nu al te zinderen! Ondanks dat r sneeuw ligt en het hier buiten rap afkoelt, worden er binnen aanpassingen en correcties doorgevoerd. De tekst is naar de correctiemensen en we zijn al bezig uit te zoeken wat de verzendng gaat kosten. Beate was bij de drukker. En dat is toch ook al verstandig; Want hij had het over fotoos met te weinig pixels en bestanden waar hij niets mee kan. Nu maar uitzoeken waar hij WEL iets mee kan!
Maar een proefdruk laten maken is beslist een goed idee!

Al heel lang schrijven we hier bij Punktur teksten om kennis over te dragen op een doordachte manier. Voor de stagiares, voor op de sites en voor in de krantjes. Al in 2010 hadden we een tekst voor een introductieboek over IJslanders. Ooit heb ik al eens zo'n soort boekje geschreven die in een serie thuis hoorde: de ..... als gezelschapsdier. Met als andere uitgaves de Goudhamster, de geit, de goudvis en dus "Het IJslandse Paard als Gezelschapsdier".

9 januari 213

Het nieuwe boek moest wel weer voor de nieuwsgierige en beginnende paarden/IJslander-liefhebber zijn, maar liever meer met mijn eigen ideeen en zonder de voorwaarden die een serie nu eenmaal oplegt.

Het boek IJslanders Begrijpen van Elselien Klein en Punktur IJslandse paarden

De kleine uitgever die we ervoor interesseerden was enthousiast. En wij ook. Onder zijn leiding werd de tekst geredigeerd tot een script die klonk als een klok. In de winter 2010-2011 kwamen er nog wat kleine dingetjes bij. Maar toen??? We hebben nu de oplossing ! We doen het zelf! Het boek bestaat al bijna; de lay out is in grote trekken klaar en de tekst wordt nu op interpunctie gelezen. En HET MOET AF We gaan het doen en zeker op Horses on Ice (23 maart 2013) is het beschikbaar! Voor ons is het super spannend. We hebben dit nog nooit gedaan , maar we gaan ervoor!

We houden je op de hoogte!

...designed by Zaranie