Punktur IJslandse Paarden

Nieuws

Veulens 2016

Dit jaar zijn er 25 veulens geboren! 12 merrietjes en 13 hengstjes, een mooie verdeling dus.

Email krant april 2016

De emailkrant van april 2016. Vol nieuws van de boerderij, over de afgelopen winter, de te verwachten veulens en de hengstenkeuze. En natuurlijk kun je ook nog steeds de emailkrant van januari lezen.

e mail krant december 2015

De emailkrant van December 2015. Het staat weer vol met nieuws. Nieuws over het eerste jaar zonder Anne. Dat viel zwaar, maar het ging ook goed; met veel gasten en heel veel inzet van medewerkers, stagiaires en andere hulp. Ik heb er van geleerd en met die lessen maak ik plannen voor het nieuwe jaar.

e mail krant oktober 2015

De emailkrant van Oktober 2015, vol met nieuws van de boerderij. Het was een drukke, maar mooie zomer!
Onze site heeft een kleine uitbereiding gekregen: een pagina met informatie over wandelen. Met een link naar een off-line kaart voor op je mobiel. Daarmee kun je dus bij ons door de heuvels navigeren en lopen.

e mail krant juli 2015

De emailkrant van Juli 2015, het belangrijkste nieuws: Wij gaan door!

Anne, 17 april 2015

Wij van Punktur, hebben een vreselijk ongeluk.
Onze 'eerste man', stabiele factor, denker en route-bepaler is overleden !! Overlijdensbericht Anne, 17 april 2015.

e mail krant december 2014

Ons e mailkrantje van december is verzonden. Boordevol nieuws over het leven bij Punktur. Afgelopen jaar gebeurde er zo ontzettend veel, dat we even niet toe kwamen aan een e-mailkrant. Maar hier is hij dan !

Veulens zijn geboren

Veulens 2014 Punktur
DRIE en TWINTIG veulens zijn er dit jaar! In allerlei kleurtjes en meer meisjes dan jongens.
Wat een rijkdom en wat een geluk!!!!!!

Afgelopen jaar is het dekseizoen dus wel heel goed gelukt.
Omdat we toch altijd op onze hoede zijn voor infecties en narigheid, want bij jonge veulentjes liggen infecties altijd op de loer. Daarom hadden we de merries in drie groepen ingedeeld. Dat pakte heel goed uit. Soms hadden we ineens wel een met diarree. Maar het was voldoende om dat gewoon met warm stromens water schoon ten maken maken en we hielden ons daarbij strak aan het individuele ontwormschema. Deze zorg werkt; allemaal zijn ze nu goed gezond; en allemaal zijn ze op ontdekkingsreis, proeven van allerlei planten en spelen met de andere veulens uit de kudde en leren veel gras te eten. Een veulentje werd kreupel. Ook iets waar we heel erg wantrouwend mee zijn; Het KAN veulenziekte zijn; een infectie die bij de geboorte nog in het stompje van de navelstreng binnendrong en een voorkeur heeft voor gewrichten... We hebben dit veulentje als enige met penicilline behandeld en we hadden het goed; de kreupelheid verdween en nu is hij net zo speels en levendig als zijn vriendjes!
De jonkies vormen al echte samenwerkingsverbanden en beginnen leuk samen te hollen en groepsaktiviteiten te ontwikkelen. Weer houden we de clubjes klein. Nu staan de moeders met de kinderen in vier andere groepen ingedeeld; Per hengst een groepje en de merries die voor de winter bij Punktur vertrekken, in een eigen groep!
Voor de dekkingen van dit jaar hebben we drie hengsten! Twee kwamen via Charlie hierheen, allebei de hengsten met een schimmelfactor. De derde is onze eigen en vertrouwde Vignir! We kunnen volgend jaar dus veel lichte veulens verwachten; Isabellen en schimmels. Weer eens iets heel anders!
Veulens 2014 Punktur

Nieuwe foto's

Op onze fotopagina staan mooie nieuwe foto's. Een heel aantal is van Carla Odink, een goede fotografe die dit voorjaar bij ons op bezoek was. Ook zijn er nieuwe foto's van gasten en medewerkers.

e mail krant maart

Ons e mailkrantje van maart is verzonden. Boordevol nieuws over activiteiten en leven bij Punktur. De natuur wordt weer wakker, na een hele zachte winter.

Punktur in de IJslandse paarden

In de IJSlandse Paarden, het blad van de NSIJP staat een artikel over de fokkerij van Punktur. Elselien schreef het artikele over de fokkerij en het trainen van paarden

Boekenstand op Horses On Ice

DRUK en koud; dat was de HOI, Horses on Ice!!
Maar lang niet zo koud als vroeger; hoorde ik ook al. Dus we boften met onze stand in de tent!
Ongelofelijk veel mensen kwamen een kijkje nemen naar het boek. We hebben ook veel mensen het gewoon onder hun neus geduwd en toen ze hoorden dat het inkijken gratis was, namen ze ook een kijkje in het boek. Vooral de Duitse gasten waren geinteresseerd; maja; in het Nederlands, jammer.
Veel mensen kochten het spontaan en we kregen ongelooflijk veel complimentjes!
We verkochten bijna 100 boeken en ook kwamen zo 50 mensen hun bestelde boek ophalen. Meer kon ook fysiek niet; vaak was het gewoon te druk voor de stand. Ondanks dat ik steeds alle oude vrienden, bekenden en recente gasten voor de stand weg hield, zag je veel mensen voorbij lopen omdat ze er niet meer bij pasten.
Maar wij hebben ons uitstekend vermaakt. Alleen de spierpijn duurde wel twee dagen...

Kaarten van de omgeving

In de omgeving liggen ontzettend veel onverharde paden. Een deel daarvan staat op kaarten, een aantal paden is niet meer toegankelijk en andere paden staan weer niet op de kaarten. Op online kaarten was het gebied tussen Lwowek Slaski en Wlen tot voor kort zelfs nog helemaal leeg. Daar wilden we verandering in brengen en de techniek helpt ons nu vooruit. Met een GPS hebben we de paden verkend, te voet, op de fiets of te paard. Zo zetten we de paden en routes op kaart voor iedereen die hier wil wandelen, fietsen, moutainbiken, paardrijden, etc. Een heel groot deel staat nu online op OpenStreetMap. Meer hierover op onze site over de omgeving.

Ons boek komt eraan !

We hebben een boek geschreven en zijn nu hard aan het werk om het te laten drukken. Het heet "IJslanders begrijpen. Meer over d eontwikkelingen op de speciale pagina IJslanders begrijpen.

Punktur in de Sachsiser Zeitung

Wij stonden in een Duitse krant, de Sachsischer Zeitung, me foto. HIER staat het artikel.

Sneeuw ritten!

Voor degene die flexibel zijn met hun vakanties bieden we de sneeuw-meldingen. Als je je per mail bij info@punktur.nl aanmeld, krijg je van ons bericht zodra er sneeuw ligt. Zodat je dan snel kunt komen voor (bijna)gegarandeerde sneeuwritten en natuurlijk de bijbehorende avonden bij de openhaard met warme chocomelk.

Foto verslag

Henny, Willem en Katinka waren hier in het najaar en maakten een mooie site met een fotoverslag van hun vakantie.

Oktober uitgeluid met sneeuw!

Sneeuw in Oktober bij Punktur
De gasten die hier de laatste week van oktober waren, hebben in een week drie seizoenen mee gemaakt. Toen ze aankwamen was het meer dan 20 graden en heerlijk weer. Zondag werd het herfst met prachtig gekleurde bladeren. Zaterdag werd het winter en de vertrekkende gasten zijn in de sneeuw weg gereden.
Heel veel bomen bogen door onder de sneeuwlast. Vooral omdat veel nog bladeren hadden. Nu zeggen de voorspellingen dat er nog een stukje herfst terug komt. Dat zien we al: de witte plekken krimpen en de sneeuw valt uit de bomen. Wel een beetje een rare volgorde; dat wel...

Punktur genoemd in artikel

Punktur wordt weer genoemd in een artikel in de IJslandse paarden, het tijdschrift van de Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden. In dit artikel over samen paarden houden met Hanke en Monique wordt Punktur genoemd. Schrijver is Hanny van Geleuken.

Veulens 2012

We hadden een cursus van "Paard Natuurlijk" waardoor we een week lang VIJFTIEN mensen extra over de vloer hadden. Een hele leuke cursus met allemaal fantastische gasten. En die gingen zaterdag op weg naar Nederland. De gasten van de cursus waren nog maar een kwartiertje weg! Echt waar!
En het was raar; Ewa haalde de merries op zoals elke dag en bij het voerhek zag ze dat Selja wel erg dun was geworden. EN ja; ook achter was bloed te zien. SHIT maar waar was het veulen dan?...

Op zoek in de appelvallei maar niets te zien. Eddy zocht ook mee en die vond achterin een klein zwart mooi merrieveulentje. Die lag gewoon daar te liggen...
Met mama Selja naar achteren, maar die had helemaal geen belangstelling. In tegendeel ze trapte het veulen weg!
Eddy probeerde eindeloos het veulentje op de uier aan te sluiten, maar die had geen idee.... een tepel in de mond deed haar niet zuigen en ook niet slikken......Verder wel gezond, leek het.
Ondertussen waren wij als hulptroepen gearriveerd. Met z'n drieen hebben we het veulen op de rug van de moeder gehesen en zo zijn we naar voren gelopen.
Tja hoe wen je een merrie aan een veulen ? In de ronde wilg-paddock dan maar. Veel hooi erbij, want Selja was al dun en stond al op bijvoer, maar nu leek ze wel een zak botten... Dus het was ook al niet raar dat we maar 10 ml biest van Selja af konden melken. Dus met de een injectiespuit (ja zonder naald natuurlijk) kregen we meteen wel een beetje biest in het veulentje.... Slikken kon ze zo wel.
Gelukkig hadden we op aandringen van Mascha kunstbiest aangeschaft. SUPER; Konden we meteen gebruiken!
De hele dag melkten we elk uur en later op de dag om het uur, de merrie voor 5 tot 10 ml biest, gaven dat het veulen en gaven daarna nog een lekker portie kunstbiest. In de loop van de dag werd het veulen steeds hongeriger en tegen de avond konden we al 300 ml per keer aan haar kwijt!
Het veulentje dronk s middags water uit de waterbak..... Dat leek ons geen goed idee. Bak eruit, maaar nu kon ze wel meteen de melk opzuigen uit het kommetje waar we in melkten. Daaarvan werd het voeren meteen een stuk eenvoudiger. Ook de kunstbiest gaven we daarna uit het kommetje.Je begrijpt dat op dag twee het bakje kunstbiest-poeder al op raakte. We zijn nu overgeschakeld op kinderpoedermelk en de veulenmelk is besteld.
Afgelopen avond begon ze zelfs wat van Selja te drinken. Maar die accepteerd het alleen als wij dr vast houden. Maar er is vooruitgang!
Ze ziet er gezond en levendig uit en heeft de wijzigingen in de melk en de voerschemaa's goed doorstaan. Alleen ze vind mensen ook moeders......Dat is verontrustend, dus we zijn nu druk bezig om haar aan andere veulens en meer paarden te koppelen..... Ook dat gaat vandaag steeds beter.

Een paar dagen later gaat het heel goed met d'r. Ze gaat het steeds vaker bij Selja proberen te drinken. Met wisselend succes, dus we binden Selja steeds even vast. Dan gaat het wel... Verleden jaar bleef het toenmalige veulen ook zo piepklein; te weinig melk, zien we nu. We hebben daarom besloten om Selja straks te verkopen. Ze is fantastisch als rijpaard; heel lief, betrouwbaar en heel veel tolt, maar gezonde grote kindertjes brengen is voor ons ook heel belangrijk! Dus als iemand een betrouwbaar paard zoekt en daarbij een met een bescheiden maatje; hier is zij!

Zelf merriemelk drinken gecombineerd met de kindermelk gaat nu heel goed. Maar magere koeiemelk belieft ze niet; zit geen suiker in. Selja heeft nog steeds niet echt belangstelling, maar ze tolereerd het kind wel steeds beter. En het kindje loopt ook steeds beter en trouwer achter de melkbron aan. Allemaal winstpunten, waardoor wij als voedselverstrekkers steeds minder belangrijk worden. Gelukkig maar! Nu staan ze beide in de groep merries die dit jaar niet gedekt worden. Met ook weer veel veulens. Ik hoop dat de grotere veulens het gaan opvangen. Want die tantes met hun eigen kind is ook maar naar volk.


De tussenstand van alle geboren veulens is nu:
7 merries en 7 hengsten; waarvan 5 vosjes, 3 zwarten, 4 vosbontjes, 1 isabel en 1 valk.

Voor foto's zie ons mailkrantje van mei

Hor, de merrie van Beate en Tomek, was de eerste. Zij kreeg 2 mei een heel mooi valkkleurig hengstveulentje. Dat was een hele korte dracht van 11 maanden min een week dracht, want de hengst Skjoni is vorig jaar op 10 juni bij de dekgroep gezet. Het veulen was volledig af, dus het was geen vroeggeboorte. Een dikke week later, 10 mei, kreeg het veulen gezelschap van een voskleurig hengstje van Stjarna, het jonge merrietje van Ewa.
Fra en Flaekja hebben 15 mei allebei een merrieveulen gekregen. Fra een vosbonte en Flaekja een voskleurige. De 16e zijn er weer twee veulens geboren. Een vosbonte hengst van Sifja en een vosbont merrietje van Hvonn.
De merries weten van geen ophouden en de 17e is een isabelhengstveulen geboren bij Muna.

Punktur op Equiday

Mascha stond namens Punktur op de Equiday op 14 april 2012 in Ermelo. Het was voor ons een goed evenement. We hebben weinig verkocht, maar wel heel veel mensen gesproken die echt geinteresseerd zijn in een vakantie bij Punktur! Zelfs mensen die vroegen of ze met een camper konden komen.
Punktur op Equiday We stonden alleen op een vrij slecht plek. Tegenover ons stond namelijk een bedrijf dat trailer hoezen verkocht. Met je raadt het al, een grote trailer met een hoes er om heen. Dit blokkeerde de hele hoek. Hal 1 werd ook duidelijk veel beter bezocht dan onze hal 2. De mensen van de NVVR zijn nog langs geweest of we het artikel en de advertentie in de Vrijruiter mooi vonden. Ja dus, ik heb ze hartelijk bedankt.
In de demo ringen heb ik voornamelijk heel veel grondwerk gezien. Ik heb niet een bepaalde demo zitten kijken, maar de tribunes zaten afgeladen. Al met al denk ik dat dit evenement zeker in de herhaling moet!
Ik verwacht dat van dit evenement wel wat mails en vakantiegasten kunnen gaan komen. Het was erg leuk om te doen.

Punktur-paarden op voorpagina

Punktur paarden in tijdschrift Kon Polski Onze paarden haalden deze maand weer met een mooie foto de voorpagina van het Poolse paardentijdschrift Kon Polski! Dankzij de proffessionele Poolse paarden fotografen die regelmatig bij ons komen, staan we er alweer goed op. Zo leren de Polen onze fantastische IJslandse paarden langzaamaan ook kennen.

We zijn EKO gecertificeerd en hebben veel paarden verkocht

13 oktober 2011, We hebben deze week in 1x een aantal paarden verkocht naar Carola's ranch, een beginnend bedrijf in Duitsland. Ze kwamen kijken, rijden en keninsmaken. Het klikte meteen met onze paarden en ze hebben Britta en Hind direct mee genomen. Over een maand brengen we nog drie andere paarden naar hen toe: Runnur, Stufa en de driekleurige ruin Thofar. Later volgen er waarschijnlijk nog meer. Na een aanloopperiode, zijn we nu echt EKO-gecertificeerd. Je kunt bij ons dus, vanaf nu echte EKO-paarden kopen! Onze boerderij draaide altijd al met ecologische gedachte: schraal en divers houden van het land, minimaal gebruik van bestrijdingsmiddellen, etc. Voor ons is dat logisch: de heuvels zijn ontzettend mooi, met hun diverse planten en kruiden en dat is juist erg goed voor onze robuuste IJslandse paarden. Nu hebben we ook een leverancier van stro en haver die ekologisch is. Voornaamste werk was wel het regelen van de goedkeuring en de formulieren en papieren. Dat is nu helemaal geregeld.

Demo bierproef met Punkturpaarden

Op donderdag 28 juli wordt de traditionele paardenmarkt in Voorschoten(zh) gehouden.'s Avonds is er een paarden demo programma. Rijvereniging Koningin Emma is hiervoor uitgenodigd, deze vereniging heeft een flinke club mensen met IJslanders en deze mensen zijn natuurlijk ook weer lid van de IJslander rijvereniging Strandlengja.Op die manier zijn zij gevraagd om een IJslanderdemo te geven. In ieder geval een bierproef en nog een fun iets. Richard en Melanie doen ook mee. Dus 2 Punktur-bierpaarden. Hun optreden is donderdagavond 28 juli om 20u in Voorschoten.

Punktur polo's

Punktur polo shirt Nu te koop: Punktur polo's ! Ze zijn te koop in ons het punkturwinkeltje in Polen of te bestellen door een mail te sturen naar info@punkturshop.nl. Ze kosten Euro 12,50 eu in de voorverkoop tot 1 juli. Daarna Euro 15; beide plus verzendkosten.

Veulens 2011

We hebben 17 veulens!
(nou ja, 3 zijn niet van ons, maar staan wel bij ons in de weide).
9 juni als laatste een vosmerrie van Fru.
7 juni een voshengstje van Tekk.
3juni een bont hengstje van Lukka (een inschaarmerrie).
28 mei een merrieveulen van Selja, een vos met bles.
25 mei een bont merrieveulen van Snaelda (de merrie is van Charlie).
23 mei een bruin hengstje van Fikja,
21 mei van Stufa en Skjoni een zomerzwart merrieveulen en van Freya en Skjoni een bruin merrietje en een isabel merrietje van Myrta.
19 mei van Hvonn en Vignir een vos hengstveulen en van Fjola en Skjoni een zomerzwart hengstje.
14 mei een isabelbont merrieveulentje van Sifja.
12 mei een voshengstje van Ilma en een isabel hengstje van Muna.
10 mei heeft Hör een isabelbont merrieveulen geworpen.
7 mei kreeg Drotning een zwart merrieveulen.
Op 4 mei lag de sneeuw er nog volop (in mei ! Dat is hier heel bijzonder). Het was de dag ervoor al gevallen, maar het is natuurlijk niet weer zomaar weer weg. Ook afgelopen nacht vroor het stevig waardoor de sneeuw vooral wat hoger op de heuvels netjes bleef liggen. Osk begon gisteren in de ochtend al melk te lekken op stal. Snel hebben we haar naar de weide laten gaan met een paar vriendinnen. Een veulen op stal krijgen is niet leuk, tenminste niet voor haar.
Op 5 mei kwamen Charlie en Tessa terug met de mededeling dat Osk haar vliezen waren gebroken. Ze liep voor in de wei en was heel rustig. Dat verbaasde me en samen met Anne gingen we Osk halen. Eerst maar eens Oskje controleren... Ze leek LEEG???
Anne wilde boven de heuvel ogaan om te zoeken wat er aan de hand was en ik zou Osk mee naar beneden nemen naar de stal. Toch wel een gevalletje voor de dierenarts; zo leek het. Maar Osk wilde niet mee.... En Anne liep te zoeken. Nou Osk weet heus wel waar ze haar veulen had neer gelegt. Dus liet ik Osk maar los, meteen rende ze als een speer helemaal naar achteren naar een grote sneeuwplek. Anne was er as eerste en riep al: "een veulen en in leven!" Maar ze lag slap en koud en onderkoeld in de sneeuw. Eerst het meisje op haar beentje geholpen, waarna ze meteen weer omviel en dat steeds herhaalde. Toen geprobeerd melk in d'r bekje te krijgen, maar ook dat lukte niet zo met z'n tweeen. Gelukkig kwamen Tessa en Charlie er ook al aan en met z'n vieren konden we de melk naar binnen krijgen (vijven eigenlijk, want Osk hielp erg goed mee!!) Dat lukte pas na een waar gevecht! Een vechtertje is het zeker! Vanaf toen kwam de moed ook weer terug bij het veulentje. Eerst dacht ze dat ze bij papa Anne moest blijven, maar al snel koos ze toch voor haar mama. Ze ging gelukkig zelf weer op zoek naar de leven brengende uier! Meer merries hadden zich ongerust gemaakt en bemoeiden zich ermee.... Gelukkig kon Osk die van het lijf houden. In de middag troffen we moeder en dochter slapend in de zon aan en nog later ook drinkend en lopend. Gelukkig maar!!

Activiteiten in de omgeving in 2011

22 januari Dit jaar bestaat de stad Zlotoryja 800 jaar. Het hele jaar zijn er activiteiten. 1 t/m 3 mei Riddertreffen in kasteel Grodziec 4 t/m 10 mei iets met schilders en de vulkaan in in kasteel Grodziec 7 mei Wedstrijd voor radiografische vliegtuigjes in Boleslawiec. 29 mei paardenfestival in Lubomierz 10 t/m 12 juni Historisch theater in kasteel Grodziec 16 juni Bierfeest in Lwowek Slaski 25 en 26 juni Stadfeest van Wlen 8 juli festival in kasteel Grodziec 22 t/m 24 juli Internationale Rock concerten in kasteel Bolkow 24 en 25 juli Vis-dagen in Mirsk 6 en 7 augustus Fantasy convent in kasteel Bolkow 10 t/m 15 augustus 14e Festival komische films in het stadje Lubumierz 13 t/m 15 augustus riddertreffen in kasteel Grodziec 17 t/m 21 augustus Keramiekfestival in de stad Boleslawiec 19 t/m 21 augustus Jaarmarkt in Mojesz (vlak bij Zaranie) 21 Augustus Dolny Slaski Soep Festival in de plaats Jedlina Zdroj 26 -28 Augustus het XIV Internationale Brood festival. Wedstrijd om de titel van Pools kampioen bakker en meerin het plaatsje Jawor zie de Poolstalige website. 28 Augustus Het Meel Feest, met gebak en snoep in de Botanische tuinen in de stad Wroclaw 28 Augustus het Pools-Tsjechische oogstfeest in het dorp Lawica 30 augustus Hollandse dag in Zarska Wies (wat dat ook mogen zijn...) 3 en 4 September De Jelenia Gora markt in de stad Jelenia Gora 3 en 4 September De XI Internationale bijenhouders markt in de stad Jelenia Gora 10 en 11 september 6e Europeese monumentendag in Wlen 17 en 18 september Historische pickick voor kinderen in kasteel Bolkow 17 septemer Straatkunst picknick voor de verjaardag van Chopin in Wlen (vlak bij Zaranie) 8 en 8 oktober Dag van Agrotourisme en Miod Pitny ("honingwijn") in kasteel Grodziec 16 oktober Dag van Dolny Slaski (de provincie) in kasteel Grodziec

29 maart 2011

Horses On Ice was weer spectaculair, leuk en gezellig. Er kwamen ontzettend veel mensen gezellig even langs bij onze kraam. Ewa, Beate en Tomek keken hun ogen uit bij de wedstrijden. Kon je er niet bij zijn? of heb je spijt dat je iets niet had gekocht in onze kraam? Dan kun je bestellen bij de Punktur webwinkel van Mascha.

30 november 2010

Onze nieuwe aanwinst Brennir frá Hofi is aangekomen uit IJsland. Brennir frá Hofi Deze jonge vos hengst (geboren 2009) hebben we samen met Serina uit IJsland geimporteerd. Brennir's vader is Náttfari frá Eikarlundi, die weer een zoon is van (VV) Kolfinnur I frá Kjarnholtum, die een zoon is van de beroemde Hrafn frá Holtsmúla. Zijn oma (VM) is een kleindochter van Orri frá Þúfa. Brennir's moeder is Brella frá Holum, zij gaat terug op (MMV) Þáttur frá Kirkjubæ. Brella's vader (MV) is Hrynjandi frá Hrepphólum, hij gaat terug op (MVV) Stígandi frá Sauðárkrók.

Brennir heeft zijn eerste zomer in de IJslandse bergen gelopen, nu staat hij bij ons in de hengstenkudde op de gele berg. Allereerst gaat hij bij ons opgroeien en binnenkort zetten we hem in voor dekkingen. We zijn benieuwd wat voor mooie veulens dat op zal leveren.

15 augustus 2010

Het Duitse TV programma Planetopia heeft een documentaire gemaakt over Duitsers in Polen. Met daarin onze Duitse dierenarts Steffie bij ons aan het werk. Zie Documentaire op Duitse TV. Wij komen met onze paarden vanaf ongeveer minuut 10 uitgebreid in beeld.

9 augustus 2010

Alweer overstromingen! Door zware regenval en het doorbreken van de stuwdam Witka was er veel wateroverlast in de regio. Vooral Bogatynia, de bruinkoolmijn die in de uitstulping tussen Tsjechie en Duitsland ligt, is erg getroffen. Het was hier bij ons ook spectaculair. overstroming aug 2010 De beek zwol enorm van al het water en door de Appelvallei stroomde ineens een heuse beek. Maar het erf was een dag nat en alleen de grote stallen zijn vol gelopen. Die zullen wel weer drogen.

Op de dag erna kwamen gasten uit Nederland hier aan met de auto. Zij moesten bij Luban wat omrijden, maar ook daar schijnt de weg weer normaal begaanbaar te zijn. Alles is hier heel snel weg getrokken, maar langs de Neisse is het wel ruig geweest en nu zakt die golf met water de Neisse af. Daar zijn ze gelukkig wel tijdig gewaarschuwd.

30 juli 2010

Terwijl het NK IJslandse paarden begint in Nederland, worden wij deze vrijdag om 9:50 uur telefonisch geinterviewd voor het radioprogramma Cafe Van Zomeren van de Wereldomroep. Je kunt het interview ook later luisteren via de site: Cafe Van Zomeren. Hier kun je het interview downloaden.

Op 7 mei werden de eerste veulens hier geboren. Hör heeft een isabelhengst met een grote kol en Tekk en zwart merrietje.

april 2010

Onze dekhengst Geisli frá Hólabaki is goedgekeurd ! Zijn eigenaar, Serina Geurtsen, heeft hem 21 april in Berlar voor laten brengen door Jolly Schrenk. Dit waren zijn resultaten: Gebäude: Kopf: 7,0 - Hals: 8,0 - Rück: 8,0 - Prop: 8,0 - Glie: 8,0 - Stell: 7,0 - Hufe: 9,0 - Mähn: 8,5 = 8,02 Reiteigenschaften: Tölt: 7,5 - Trab: 8,0 - Pass: 7,5 - Galopp: 7,5 - Char: 7,5 - Form: 7,5 - Schritt: 7,5 = 7,56
Gesamtnote: 7,75 Langsamer Tölt: 8,0 Langsamer Galopp: 8,0

februari 2010

Het was mooi, maar we waren het ook wel een beetje zat: deze winter lager er heel lang en heel veel sneeuw. Maar nu begint het dan toch te smelten. De dagen worden ook weer lager en zo komt het voorjaar almaar dichterbij.

Al wat ouder nieuws, maar we kregen net een kopie van de Midgard nieuws, met een artikel over ons bedrijf, een artikel over Jan en een Artikel over onze Rex en IJslanders. Je kunt het hier lezen.

16 tot en met 18 juli 2010 is het Lato Agatowe in Lwowek Slaski. Een (edel)stenen beurs en zomerfeest ineen. Voor meer informatie zie: de site van Lato Agatowe

januari 2010

Op deze site staan nu ook links naar enkele flimpjes van onze paarden, boerderij en de oude boerderij in Nederland.

19 januari 2009

Wij verkopen onze paarden steeds internationaler; Birkir is naar Tsjechie verkocht! De meeste paarden worden naar Nederland verkocht, maar er zijn ook al paarden van ons naar Belgie en Polen gegaan en ook uit Duitsland hebben we interesse.

20 sept 2008 is een artikel verschenen in de krant NRC over communiceren met paarden. De journalist is bij ons geweest en wij worden dus ook genoemd. Het gaat over cursussen communiceren met paarden als middel om jezelf te ontwikkelen. Meer hierover vind je op onze site onder: Cursussen Het artikel staat hier: Paard als spiegel

Hetta en Yvonne doen de bierroef

6 sept 2008 IJslanderwedstrijd bij De Blanke Waal en Strandlengja

Bij de wedstrijd deden Punktur-paarden mee: Saeld, Aspar, Stufur en Hetta. Het was een ontzettend leuke en gezellige wedstrijddag.

Punktur stelde een bord van Boleslawiec aardewerk als prijs beschikbaar voor het beste Punktur-paard. Het bord is gewonnen door Saeld!

5 juni 2008

We hebben een IJslander-site gemaakt met nog meer informatie over IJslandse paarden, het rijden, de gangen tölt en telgang en links naar andere sites. Punktur IJslanders site

Om een indruk te geven van wat er te zien en doen is in onze regio hebben wij een website opgezet met informatie en tips, verzameld door ons en onze gasten. Op deze site staan ook weer verdere links om je te verdiepen in de regio Dolny Slaski. Klik op het logo om naar de Silezie-site te gaan.
Downloadlink naar Vakantie in Silezie

...designed by Zaranie