Punktur IJslandse Paarden

Activiteiten

Voor iedereen die bij ons IJslanders wil rijden, kunnen we een compleet programma samenstellen. Als je bij aanmelding van je vakantie opgeeft wat je zou willen doen (niets, ritten, een van de cursussen), dan houden we daar rekening mee. Na aankomst kunnen we dan over de invulling van je vakantie praten en een globale planning maken. We geven lessen voor beginners en gevorderden, maar ook lessen voor ruiters die alleen lekker recreatief op IJslanders willen rijden. Voor mensen die belangstelling hebben voor de extra gangen en voor ruiters die op een "andere manier" verder willen met paardrijden en natuurlijk ook voor de echte starters. Vanzelfsprekend ligt de nadruk op een lichte manier van rijden, een goede zit en de IJslandse gangen. Daarom geven we altijd voorafgaand aan je rijprogramma paardrijles. Je krijgt hierbij als het ware les in een paardrijlaboratorium. Hierbij werk je samen met een gevoelig lespaard en in de eerste instantie zonder teugels, op een zadel en zonder beugels, maar aan de longe. Zonder verder storende elementen zoals bit ,landschap of onverwachte situaties, wordt je terug gevoerd naar een goede onafhankelijke zit en krijg jij van het rijpaard directe en eerlijke feedback op jou hulpen. Het lespaard leert je je hulpen zuiver en correct te geven waardoor je niveau van paardrijden ingrijpend kan, en heel vaak zal verbeteren. Tijdens buitenritten krijg je enerzijds weer feedback van begeleider en paard en anderzijds is er ook tijd om dingen uit te werken en te bevestigen. Voor een verdere ontwikkeling kunnen we besluiten dat je op een groot aantal paarden gaat rijden. Dit kan zeer educatief zijn. Maar altijd kunnen we leren afwisselen met recreeren. Ritjes en ritten, wandelingen, zalig niets doen en jezelf lekker verwennen. Dat hoort er bij Punktur beslist bij! ----------

Bij PUNKTUR draait alles om IJslandse paarden. Maar ook gasten die niets 'hebben' met paarden kunnen zich hier uitstekend vermaken! Rondom de boerderij is er volop mogelijkheid om te wandelen, te fietsen of op een stil plekje een boek te lezen. Lees hiervoor ‘onze site’ maar eens door of lees nog meer op onze site over Silezie.

Voor iedereen die bij ons IJslanders wil rijden, kunnen we een compleet programma samenstellen. Als je bij aanmelding van je vakantie opgeeft wat je zou willen doen (niets, ritten, een van de cursussen), dan houden we daar rekening mee. Na aankomst kunnen we dan over de invulling van je vakantie praten en een globale planning maken. We geven lessen voor beginners en gevorderden, maar ook lessen voor ruiters die alleen lekker recreatief op IJslanders willen rijden. Voor mensen die belangstelling hebben voor de extra gangen en voor ruiters die op een "andere manier" verder willen met paardrijden en natuurlijk ook voor de echte starters. Vanzelfsprekend ligt de nadruk op een lichte manier van rijden, een goede zit en de IJslandse gangen.
Daarom geven we altijd voorafgaand aan je rijprogramma paardrijles. Je krijgt hierbij als het ware les in een paardrijlaboratorium. Hierbij werk je samen met een gevoelig lespaard en in de eerste instantie zonder teugels, op een zadel en zonder beugels, maar aan de longe. Zonder verder storende elementen zoals bit ,landschap of onverwachte situaties, wordt je terug gevoerd naar een goede onafhankelijke zit en krijg jij van het rijpaard directe en eerlijke feedback op jou hulpen. Het lespaard leert je je hulpen zuiver en correct te geven waardoor je niveau van paardrijden ingrijpend kan, en heel vaak zal verbeteren.
Tijdens buitenritten krijg je enerzijds weer feedback van begeleider en paard en anderzijds is er ook tijd om dingen uit te werken en te bevestigen.
Voor een verdere ontwikkeling kunnen we besluiten dat je op een groot aantal paarden gaat rijden. Dit kan zeer educatief zijn. Maar altijd kunnen we leren afwisselen met recreeren. Ritjes en ritten, wandelingen, zalig niets doen en jezelf lekker verwennen. Dat hoort er bij Punktur beslist bij! Lees door naar cursussen.

Mail ons via info@punktur.nl als je vragen hebt.

...designed by Zaranie